Groep 6

 

Wij zijn groep 6 en met elkaar leren wij op een leuke en enthousiaste manier veel nieuwe dingen. We zijn een groep die houdt van een spelletje en een uitdaging. Zo doen we met spelling ook altijd een spelletje om een categorie te oefenen. Ook is er ruimte voor een energizer of iets geks tussendoor om weer nieuwe energie op te doen voor een volgende taak. 

We weten veel van elkaar en als we dingen lastig vinden, proberen we dat aan elkaar uit te leggen zodat we elkaar goed kunnen begrijpen en helpen. Het begrijpen van elkaar vinden wij in groep 6 erg belangrijk. Door met elkaar te praten, kunnen we begrip tonen voor elkaar en dat is goed voor de sfeer in de klas. Tijdens het werken mogen we op onszelf vertrouwen want we kunnen heel veel! Er is hier ook ruimte om fouten te maken want "Fouten zijn het bewijs dat je het probeert". 

Nieuwe weetjes, daar is groep 6 dol op. Daarom hebben we in de klas de opzoekvragen. Dit zijn vragen als 'soms tintelt je voet en je hebt er dan bijna geen gevoel in. Je voet slaapt en je kunt er bijna niet op staan. Wat is de oorzaak van dit vreemde gevoel?' Of 'als je een duif heel ver weg brengt en daar los laat, vindt ze altijd de weg naar huis terug. Hoe is dat mogelijk?' Of 'Een kip gaat 's avonds op stok, hoe kan het dat hij er niet af valt?'

Op verschillende momenten kunnen kinderen aan bovenstaande onderzoeksvragen werken. Wanneer er iets nieuws is ontdekt, kan dit worden gedeeld met de klas en zo leren we ook van elkaar. 

We werken in groep 6 ook veel samen om zo ook de talenten van elkaar in te zetten. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze klas? Kom gerust eens kijken! 

Groetjes van groep 6. 

Marielle Plaggenmars
Jeanet Knol