Groep 2

 

Hallo allemaal, 

 

hier een berichtje uit groep 2. 

Wij zitten met 19 kinderen in de groep en we hebben het heel gezellig met elkaar! Op maandag en dinsdag is juf Vrieling in de groep, op woensdag, donderdag en vrijdag juf Hamberg. 

We weten al heel goed hoe alles werkt in de klas. ’s Morgens starten we met een inloop met allerlei activiteiten. We zingen liedjes en luisteren naar de Bijbelverhalen. Whebben mooie hoeken in de klas, waar we heerlijk kunnen spelen: de bouwhoek, de huishoek, de zandtafel, het verfbord, de leeshoek, het poppenhuis en de duplobak. Verder hebben we bij het thema waar we over werken ook allerlei hoeken/activiteiten.  

We leren goed tellen en cijfers herkennen. We leren wat een zin is, wat woorden zijn, dat een woord uit verschillende klanken bestaat en we leren letters die bij het thema passen.  

Buiten spelen doen we graag, samen op de fiets, in de zandbak of op de schommel. We genieten van samen met anderen spelen en proberen goede vriendjes en vriendinnetjes van elkaar te zijn. 

Elke week gaan we naar het speellokaal: klimmen in het wandrek, balanceren over een bank, tikspelletjes, met een bal gooien en vangen en glijden van de glijbaan. Heerlijk bewegen en genieten! 

Op school leren we ook hoe we goed met elkaar om kunnen gaan, hoe we elkaar kunnen helpen, wat samen spelen is en hoe we conflicten kunnen oplossen. Zo is het voor iedereen fijn in de klas. 

Wat is het fijn dat we samen bij elkaar in de klas zitten! 

 

Groetjes uit groep 2 

 

Judith Vrieling
Sjanet Hamberg