Groep 7/8

Wij zijn groep 7/8 en met elkaar leren wij op een leuke en enthousiaste manier veel nieuwe dingen.

We weten veel van elkaar en als we dingen lastig vinden dan proberen we dat aan elkaar te vertellen zodat we elkaar goed kunnen begrijpen en helpen. Tijdens het werken mogen we op onszelf vertrouwen want we kunnen heel veel!

Zo is dit jaar Engels een nieuw vak. Restaurantje of winkeltje spelen, een menukaart maken in het Engels. We zijn erg enthousiast en willen graag Engels leren. Zeker nu we met de laptops mogen werken waar we Rosetta Stone gebruiken om nog meer Engels te leren. Daarnaast staat het verkeersexamen op de fiets in dit groep 7 centraal. Veel oefenen in de klas, thuis en op de fiets zodat we straks allemaal het verkeersdiploma kunnen halen. Verder werken wij natuurlijk ook heel hard met rekenen, taal en spelling en leren wij veel op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en muziek.

Nieuwe weetjes, daar is groep 7/8 dol op. Daarom hebben we in de klas de opzoekvragen. Dit zijn vragen als ‘soms tintelt je voet en je hebt er dan bijna geen gevoel in. Je voet ‘slaapt’ en je kunt er bijna niet op gaan staan. Wat is de oorzaak van dat vreemde gevoel? Of ‘als je een duif heel ver weg brengt en daar los laat, vindt ze altijd de weg naar huis terug. Hoe is dat mogelijk? Ze kan toch niet kaart lezen. “Een kip gaat ’s avonds op stok, hoe kan het dat hij er niet af valt?”
Aan het einde van de dag kan een kind dan iets vertellen over dat wat hij/zij heeft onderzocht.
Het begrijpen van elkaar vinden wij in groep 7 erg belangrijk. Als iemand iets dwars zit, luisteren we naar elkaar en kijken we naar dat wat diegene nodig heeft. Door er met elkaar over te praten, kunnen we begrip tonen voor elkaar en dat is goed voor de sfeer in de klas.

Groetjes groep 7/8

 

Jeanet Knol